Nasza strona wykorzystuje pliki cookies.

Korzystając z nią wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.

Nasze imprezy/Nasze konkursy/Nasz patronat/Obwieszczenia/Praca/Przetargi/Ogłoszenia SMS

Fundusze Europejskie/Redakcja/Prenumerata/Biuro ogłoszeń/Cennik ogłoszeń/Napisz do nas/Promocja/Śpiewnik biesiadny

5 lipca 2022r., imieniny: Karoliny, Antoniego, Filomeny

Informator/E-kontakty/Niezbędnik/To ciekawe!

Informator

Niezbednik

PRODUCENT SIATKI OGRODZENIOWEJ. Bramy, słupki, PANELE OGRODZENIOWE. 86/216 22 27, 604 231 333 www.siatki-stal.pl (fak.00080/19-o-i)

...wejdź do działu

Ogłoszenia w rubryce „Oddam” zamieszczamy bezpłatnie. Treść można przesłać na adres: redakcja@kontakty-tygodnik.com.pl lub podać telefonicznie: 86 216 – 42 – 43

...wejdź do działu

Frankfurt n/Menem i okolice – soboty, środy, 85 747 – 43 – 63, 602 – 681 – 677 (fak.00003/19-o-i)

...wejdź do działu

Kuchnia Polska

Zawijaniec kurpiowski


Składniki:
- 25 dag wieprzowiny
- 25 dag wołowiny
- 4 jajka
- 5 dag cebuli
- 1 czerstwa bułka
- sól i pieprz

Wieprzowinę i wołowinę mielemy maszynką. Do mięsa dodajemy namoczoną w wodzie i dobrze wyciśniętą bułkę oraz utartą na tarce cebulę. Wrzucamy jedno jajko. Wszystko przyprawiamy solą i pieprzem i dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę.
Formujemy z niej jeden, duży, okrągły placek. Z pozostałych trzech jajek robimy jajecznicę i kładziemy ją na środku placka, który następnie zawijamy w rulon. Klops dusimy w piekarniku, aż będzie miękki. Podajemy na gorąco lub na zimno.


Lista dań:


Zdjęcie z konkursu

Filmy (108)

Z powodu choroby zamienię M-3, IV piętro, ul. Dmowskiego, Łomża, na M-4 parter. Tel. 603 – 446 – 934 (fak/sms)

...wejdź do działu

Opieka Niemcy Legalnie. Tel. 725 – 248 – 935 (fak.00065/19-o-i)

...wejdź do działu

Zakupię ciągniki Ursus, Zetor, New Holland, Same, Landini, Massey Ferguson, Renault, Foton, Farmtrac, Deutz Fahr, John Deere itd. każdy stan oraz prasy, belarki Sipma, Warfama, Carraro, Gallignani itd. Gotówka od ręki. Dzwoń, pisz. Tel. 660 – 795 – 977 (fak/sms)

...wejdź do działu

Ogłoszenia w rubryce „Przyjmę” zamieszczamy bezpłatnie. Treść można przesłać na adres: redakcja@kontakty-tygodnik.com.pl lub podać telefonicznie: 86 216 42 43

...wejdź do działu

Copyright © Kontakty / Webmaster _duszek