Nasza strona wykorzystuje pliki cookies.
Korzystając z nią wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.
Fundusze Europejskie/Redakcja/Prenumerata/Biuro ogłoszeń/Cennik ogłoszeń/Napisz do nas/Promocja/Śpiewnik biesiadny
30 października 2024r., imieniny: Zenobii, Przemysława, Edmunda
Niezbednik
PRODUCENT SIATKI OGRODZENIOWEJ. Bramy, słupki, PANELE OGRODZENIOWE. 86/216 22 27, 604 231 333 www.siatki-stal.pl (fak.00080/19-o-i)
Ogłoszenia w rubryce „Przyjmę” zamieszczamy bezpłatnie. Treść można przesłać na adres: redakcja@kontakty-tygodnik.com.pl lub podać telefonicznie: 86 216 42 43
Rzeźnia kupi bydło ze skierowaniem do uboju z konieczności. Tel. 511 – 075 – 866, 518 – 879 – 043 (fak.00092/19-o-i)
Kuchnia Polska
Duszonka warzywna
Składniki:
- 10 dag wędzonego boczku
- 30 dag suchej fasoli
- 50 dag ziemniaków
- 10 dag cebuli
- 1 litr wywaru z kości
- 10 dag marchwi
- sól
O przygotowaniu potrawy musimy pomyśleć dzień wcześniej i namoczyć fasolę w przygotowanej wodzie. Następnego dnia gotujemy fasolę w wywarze z kości. W tym czasie kroimy marchew w grubą kostkę. Gdy fasola lekko zmięknie, dodajemy marchew. Po około 5 minutach gotowania na wolnym ogniu, wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i solimy. Gdy potrawa zgęstnieje, dodajemy pokrojone w kostkę i podsmażone na patelni boczek i cebulę. Duszonka gotowa!
Lista dań:
Filmy (108)
Konkurs fotograficzny (31)
Ogłoszenia w rubryce „Oddam” zamieszczamy bezpłatnie. Treść można przesłać na adres: redakcja@kontakty-tygodnik.com.pl lub podać telefonicznie: 86 216 – 42 – 43
Opieka Niemcy Legalnie. Tel. 725 – 248 – 935 (fak.00065/19-o-i)
Frankfurt n/Menem i okolice – soboty, środy, 85 747 – 43 – 63, 602 – 681 – 677 (fak.00003/19-o-i)
Sprzedam siedlisko 0,60 ha z domem, ogrodem i stawem. Tel. 600 – 343 – 819 (fak/sms)
Copyright © Kontakty / Webmaster _duszek