Nasza strona wykorzystuje pliki cookies.

Korzystając z nią wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.

Nasze imprezy/Nasze konkursy/Nasz patronat/Obwieszczenia/Praca/Przetargi/Ogłoszenia SMS

Fundusze Europejskie/Redakcja/Prenumerata/Biuro ogłoszeń/Cennik ogłoszeń/Napisz do nas/Promocja/Śpiewnik biesiadny

15 grudnia 2017r., imieniny: Niny, Celiny, Krystiany

Informator/E-kontakty/Niezbędnik/To ciekawe!

Informator

Niezbednik

Ogłoszenia w rubryce „Przyjmę” zamieszczamy bezpłatnie. Treść można przesłać na adres: redakcja@kontakty-tygodnik.com.pl lub podać telefonicznie: 86 216 42 43

...wejdź do działu

Sprzedam ziemię rolną, Gmina Wizna, tel. (86) 217 – 71 – 30 (p-000671-o-i)

...wejdź do działu

Oddam 2 szczeniaczki, Kolno, tel. 661 – 658 – 415 (o/b)

...wejdź do działu

Zakupię ciągniki Ursus, Zetor, New Holland, Massey Ferguson oraz maszyny rolnicze, każdy stan, gotówka od ręki, odbiór z podwórka, dzwoń, pisz smsa oddzwonię, tel. 660 – 795 – 977 (fak/sms)

...wejdź do działu

Sonda

Czy jesteś za likwidacją gimnazjów?

  • Tak
  • Nie
  • Nie mam zdania

Kuchnia Polska

Roladki kurpiowskie z grzybami w sosie własnym


(Poleca Kompleks Gastronomiczno-Hotelowy „BARANOWSKI” sp. z o.o. w Piątnicy, ul. Stawiskowska 32, tel. 086 215 49 00, fax 086 215 49 01).

Składniki:
- polędwiczki 1,2 kg
- cebula 0,2 kg
- podgrzybek 0,2kg
- kurka 0,1 kg
- śmietana 0,2 l(szklanka)
- sól - do smaku
- pieprz - do smaku
- masło 0,05 kg (2 łyżki)
- mąka 0,1 kg
- olej 0,1 l
- koper 0,5 pęczka
- natka 0,5 pęczka
- rozmaryn 2 większe gałązki

Polędwiczki oczyścić z błon, wyporcjować i rozbić młotkiem na płaty. Cebulę i grzyby pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle do momentu uzyskania jednolitej konsystencji, doprawić do smaku. Na koniec dodać koper, natkę pietruszki. Ostudzić i zawijać roladki z polędwiczką. Obtoczyć w mące i smażyć na rumiany kolor. Zdjąć z patelni i włożyć do pieca na około 6 minut. Na patelnię wlać śmietanę, dolać rosołu, całość rozprowadzić na jednolitą konsystencję, doprawić do smaku. Na talerzu ułożyć polędwiczkę ukrojoną w kształt dwóch wieżyczek, polać sosem, podawać z ziemniakami opiekanymi i warzywami z wody, dekorować świeżym rozmarynem.


Lista dań:


Zdjęcie z konkursu

Filmy (102)

Belgia, Niemcy, Holandia, soboty, niedziele, poniedziałki, środy, czwartki – klimatyzacja, DVD, 85 747 – 00 – 01, 602 – 664 – 771 (fak.00001/17-o-i)

...wejdź do działu

PRODUCENT SIATKI OGRODZENIOWEJ. Bramy, słupki, PANELE OGRODZENIOWE. 86/216 22 27, 604 231 333 www.siatki-stal.pl (fak.00249/17-o-i)

...wejdź do działu

Z powodu choroby zamienię M3, IV piętro, ul. Dmowskiego, Łomża, na M4 parter, tel. 603 – 446 – 934 (fak/sms)

...wejdź do działu

Szukam dziewczyny na wieś, tel. 507 – 129 – 229 (p-000669-o-i)

...wejdź do działu

Copyright © Kontakty / Webmaster _duszek